Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Su Altı ve Su Üstü Turizmi ve Parkur Alanları


İlimiz Merkez ve ilçelerimizde, 2018 ve 2019 yıllarında onaylanan parkur alanları, 2021 yılı içinde herhangi bir güncelleme yapılıncaya kadar uygulanacaktır.

2018 Yılı Ayvacık İlçesi Parkur Alanları.pdf  

2019 Yılı Ayvacık İlçesi Ek Parkur Alanları.pdf

2018 Yılı Bozcaada Parkur Alanları.pdf

2018 Yılı Eceabat İlçesi Parkur Alanları.pdf

2018 Yılı Çanakkale Merkez Parkur Alanları.pdf

2018 Yılı Gelibolu İlçesi Parkur Alanları.pdf

2018 Yılı Gökçeada İlçesi Parkur Alanları.pdf

Ege kıyılarında Babakale, Saros Körfezi’nde ve Bozcaada sahillerinde sportif olta balıkçılığı yapılabilir.

Saros

İstanbul'a yakınlığı dolayısıyla dalıcıların gözdesi olan Saros Körfezi, dalıcıların ilgisini çekecek birçok batık barındırmaktadır. Çanakkale Boğazı’nın çıkışındaki Kaptan Franko, Saros Körfezi’nde Kemikli’nin açığında 30 metrede yatan Lundy dalınabilecek batıklardandır. Boğazda 15 ile 30 metre derinliklerde yeni eski her türlü kalıntıyla karşılaşılabilir. Siyah mercan da dahil olmak üzere su altı faunası oldukça zengindir.

Gökçeada ve Bozcaada

Gökçeda'nın Kuzu Limanı'nda Birinci Dünya Savaşı'ndan kalma batık kalıntıları vardır. Mermer Feneri ile Anadolu yakası arasında kalan bölgede araştırma yapılırsa devasa çapalar ve gemi kalıntılarına rastlanabilir. Eşek Adası civarında Orfoz ve Karayer adaları da her türlü canlının görülebileceği dalış noktalarıdır. Mermer Burnu, Tuz Burnu'nun güney sahilleri serbest dalıcılık için uygundur. Çanak Limanı, Bakla Taşı ve Pınar Dere Gökçeada'nın diğer dalınabilir noktalardır.

Pek çok turistik aktivitenin yeraldığı Bozcaada'da dalış okulu da bulunmaktadır. Bozcaada kıyıları keşfedilmeye hazır pek çok dalış noktasına sahiptir.